Home

Musicalgroepen lesdagen en tijden

Wat verwachten wij? Tarieven Inschrijven Aanmelden proefles Contact

muziek dansen toneel kleuters

theater kleuters

 

 

theater lessen  kinderen arnhem zuid

 

 

Wat wordt er verwacht van de kinderen ?

 

Bij Kindercentrum IKKE denken we dat alle kinderen kunnen leren toneelspelen, zingen en dansen. Als ze hier maar plezier aan beleven. Ieder kind doet dit op zijn of haar eigen niveau en tempo.

De prestatie die wordt gevraagd, moet samengaan met het enthousiastme van de kinderen.

Enhousiast oefenen thuis, 3 minuten per dag

De kinderen die toe werken naar een musicalproductie krijgen allemaal een musicalscript en de liedjes (zowel de zangversie als de instrumentale versie) mee naar huis. Kinderen oefenen hiermee thuis.

Ook de kinderen die deelnemen aan de vrije spellessen krijgen toneelstukjes en liedjes mee naar huis om te oefenen.

Het leren van de teksten thuis is het middel om met toneel en zangvaardigheden aan de slag te kunnen tijdens de les. De meeste kinderen vinden dit juist heel erg leuk en leren uit zichzelf enthousiast de teksten. Ieder dag 3 minuten oefenen is meer dan genoeg om voorbereid naar de les te komen!

Als kinderen geen teksten oefenen, is musicalles veel minder leuk voor henzelf. (ze staan met hun script in hun hand en worden beperkt in het aanleren van toneel) Natuurlijk worden de teksten heel vaak herhaald tijdens de lessen, want tijdens de les werken wij aan de intonatie, emoties en lichaamstaal bij deze teksen.

 

Aanwezigheid

Musicalles is een op en top teamsport. De ene rol kan niet zonder de andere rol en iedereen is belangrijk bij de musicallessen. Natuurlijk kan het een keer voorkomen dat een kind ziek is of niet aanwezig kan zijn. Maar mocht dit vaak gebeuren, dan is dit voor een tegenspeler en de docent niet altijd even fijn.

Mocht u niet zeker weten dat uw kind het aankan om geregeld aanwezig te zijn door bijvoorbeeld ook deel te nemen aan veel kinderfeestjes of andere activiteiten, regelmatig ziek zijn, niet altijd optijd aanwezig kunnen zijn etc dan raden wij af om het betreffende seizoen deel te nemen.

Iedere les leren kinderen namelijk weer nieuwe dingen en kinderen die een aantal lessen niet aanwezig zijn, missen essentiele dingen en kunnen hierdoor onzeker worden, omdat zij het gevoel hebben teveel gemist te hebben.

 

Faalangst, het is maar hoe je het bekijkt...

Kinderen die gevoelig zijn of een vorm van faalangst hebben, kunnen zeker heel veel baat hebben bij de musicallessen. Het is ons doel om kinderen zelfverzekerder te maken. En het enthousiastme van het kind, zorgt ervoor dat het kind ook angsten kan overwinnen. Meestal zijn de kwaliteiten van kinderen met faalangst, dat zij veel controle willen hebben, voorbereid willen zijn en het geheel willen overzien. En dat kan bij musicalles! Zo zit er o.a. veel herhaling in tijdens de lessen. Daarbij worden de lessen o.a. gegeven door Kim Verdult en zij is therapeut. Kim Verdult heeft naast het geven van musicallessen ook verstand van de ontwikkeling van kinderen en heeft een eigen praktijk waar zij kinderen kan behandelen.

Een kind dat goed voorbereid is, zal binnen geen tijd merken dat het sterker wordt, meer durft te zeggen, een eigen mening durft te hebben etc. Het is ontzettend mooi om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen tijdens het seizoen. Als een kind echter al onzeker is en het oefent ook niet thuis of het is niet regelmatig aanwezig, dan is de valkuil dat een kind zich nog onzekerder gaat voelen tijdens de les. Dit geldt overigens niet alleen voor kinderen met faalangst, maar voor veel kinderen in het algemeen.